MANTOLAMA AŞAMALARI

  • 0

MANTOLAMA AŞAMALARI

Tags : 

Mantolama Nasıl Yapılmalıdır:

1) Başlangıç profili : Mantolama uygulamasının ilk aşaması olarak, zemine aliminyum başlangıç (su basman) profili çakılır.Başlangıç profili’nin ölçüsü, tercih edilen mantolama yalıtım levhasının kalınlığına ve uygulanacak sisteme göre değişiklik gösterir. Profiller duvara özel dübelleri ile çakılarak tespit edilirler.

2) Yapıştırma Harcı : Profiller çakıldıktan sonra mantolama yalıtım levhalarının arka yüzüne dişli mala ile veya noktasal yapıştırma metodu ile mantolama malzemesine özel yapıştırıcı harç sürülür. Harç sürüldükten hemen sonradış cephe mantolama yalıtım levhaları duvara şaşırtma metodu ile yerleştirilir.

3) Dübelleme 
Dübellemeye başlamadan önce, mantolama levhasının sıva harcı ile yapıştıldıktan sonra sıva harcının tam olarak kuruması beklenmelidir. Dübeller yalıtım levhasının(strafor)üzerine matkap ile uygun bir delik açıldıktan sonra mantolama levhasına çakılarak sabitleştirilir.

4) Kenar ve Köşeler : mantolama yapılırken köşelerde düzgün ve sağlam bir yüzey elde edebilmek için yalıtım uygulamasında aliminyum köşe profilleri kullanılır. Köşe profilleri, mantolama yalıtım levhalarının üzerine donatı katmanı oluşturulmasından önce yerleştirilir ve üzeri donatı sıvası ile kapatılır.

5) Donatı Sıvası ve Filesi : Köşe profillerinden başlayarak mantolama yapılan bütün yüzeye donatı sıvası sürülür ve dişli mala ile trifillenir. Bu sıva üzerine sıva henüz yaş iken mantolama filesi, kenarları 10′ar cm birbirinin üzerine binecek şekilde yerleştirilir.mantolama Filesinin üzeri tekraren mantolama sıvası ile kapatılır.

6) Deloratif hafif sıva : Son kat hafif sıva, donatı sıvası tamamen kuruduktan sonra istenilen kalınlıkta (2,3,4 mm) uygulanır. Böylelikle,dış cephe mantolama uygulamasının dışında sert ve dekoratif, koruyucu bir katman oluşturulur.

7) Boya : Mantolama uygulamasının son aşaması, hafif sıva uygulanmış dış cephe zemini arzu edilen silikonlu kaliteli bir dış cephe boyası ile boyanmasıdır.


Leave a Reply